iraan (iraan) wrote,
iraan
iraan

Category:

27 марта.. ой, нет, 20 февраля

к сегодняшнему антиНАТО митингу перепост моего старого,даже древнего ( 2007 год), жежешного поста:


10149833_10207922620050765_1989218091664330624_n

IMG_20160220_1417551-890x395

Слушај 'амо!
Кто сказал, что рыться в архивной пыли скучное дело?
Вот, архив Сербской Академии наук (САНУ - А36-119-263) предлагает великолепное историческое чтиво:
Речь командира Первой четы 40-ого пехотного полка, капетана Луки Джурашковича, произнесенная 26 мая 1940 года. Прекрасная и доступная политинформнация.
Только для знающих сербский. Перевести нельзя- много идеоматических выражений...:)
"Слушај 'амо! Ми живимо у озбиљно доба и сваки од вас знаде зашто сте ту. Сви сте скоро већ старији и жењени људи, ви читате новине, је ли тако. Ако нам ко пружи рат, јебо га отац, ми ћемо прихватити и ратовати. У том случају, јебо му пас матер, морали би ми да примимо борбу, па макар сви изгинули. То би било од нас часно, је л' тако! Наши суседи 'Талијани, е то су курве једне. Они, јебо им пас матер, боје се ратовања, а хоће да добију земљу без крви. Они, фукаре једне, кажу да имају право на Далмацију. Јесте, добиће, али курац. Је л' тако? А зар ми немамо право на Трст, Истру и друге наше крајеве? Па дабоме да имамо! Сада се праве пријатељи, а сутра напали би нас, курве једне! Јер вам је то јасно! Јебо им пас матер, само нека дођу, послаћемо их у пизду материну!

Друго: ми, јужни Словени, били смо и јесмо најбољи војници Европе. Је л' тако? Дабоме да је тако и тако треба да буде! Мусолини је доста учинио за Италију. Он је много дао Италијанима, ал' их никад неће начинити храбрима, макар им курац дао, неће моћи да им да срце јуначко. Је л' тако? Је л' вам јасно!

Е, друго кажу 'Талијани. Они веле: код нас је све моторизовано. Наши су митраљези ФИАТ, наши су тенкови ФИАТ, наши су авиони ФИАТ и шта све ја знам... у пичку материну. Знамо ми то, али је у њих и срце ФИАТ, јебо их свети Јероним на небу. Само има једно, они нас не знају, пичка им материна! Је л' тако? Дабоме, баш тако, и тако треба да буде.

Друго: хоће да нам буду куратори, да гарантују наше границе, пизда им материна. 'Талијани и ко зна који курци - Немци, Енглези, Французи, Јапанци, Кинези и други, па чак и Друштво народа. А шта се нас тичу њихове гаранције, пизда им материна. Знамо ми шта су то гаранције. Курац гаранције. Јебо им пас матер, гаранцијску и курварску!<...> Сви ви знате да има и других којима се хоће наша земља, пизда им материна!Ено горе оне циганске курве кажу да им припада Срем, Банат и Барања. Па добро, пизда им материна татарска, што не дођу да узму пола Словеније и Хрватске, јебали их њихови грофови, јебо пас матер њима и Хортију и Телекију и грофици Марици!<...>

Па то не сме да буде. Јел' јасно? Не може то тако код нас да буде, како је било код Чеха. Јок... Ето и то су курве које се уопште не боре, него само полажу оружје, кукавице, јебо им пас матер и њима! Па ево и Пољаци, јебо их Свети Јероним, борили се... борили, а њихова господа министри — туп у авионче, беже авионима право у Париз. Ништа мање у пизду материну, да тамо тобоже владају, али сами, коме, пичка им мајчина. У нас не сме да буде тако и не може да буде тако, наравно.

Друго: Није то све што сам вам казао. Ама сви ви знате, па ви сте паметни људи. Ишли сте по свету и сигурно сте видели лепу варош Темишвар? Е видите кажу Румуни, јебо их Бог отац: "То је наше"! Па добро сад, пичка му материна, шта је онда наше? За који смо красни ми онда овде и шта ми да бранимо, кад ништа није наше? Пизда им материна! Па, шта ми плаћамо толико порез, кад је ово туђе? Је л' тако? Онда од нас неће добити нико ништа! Даћемо им курац тврд, и то тврд за много година. Нека дођу ако су јунаци, а ми ћемо с њима право у пизду материну, преко Драве и Саве, па макар сви изгинули!! Је л' тако?! И је л' вам јасно?! Е па дабоме да јесте, јер другчије не може и не сме да буде! Наравно! ... А сад, водниче, дај људима вољно!"
Tags: политика
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 14 comments